Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

  Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Roadtrip in Australië: Thom & Lianne nemen je mee ‘down under’

australië reisblog

READY voor dit leuke gastblog? Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en krijg je een kijkje in hun leven. Momenteel is reizen nog steeds lastig en we hopen dat er snel verandering in komt. In de tussentijd kun je even wegdromen bij de reisverhalen en foto’s.

Vandaag duiken we in het leven van reiskoppel Thom & Lianne; die momenteel leven en werken in Australië. Volg ze live op Instagram én op hun eigen reisblog. Benieuwd naar hun avonturen? Lees dan snel verder….

Even voorstellen

Wij zijn Thom (29) en Lianne (27) uit Schipluiden en Schiedam. Wij hebben elkaar in Australië leren kennen tijdens een typische Australische barbecue, waarna het vrij snel al wel klikte. Beiden zijn we hoe dan ook vanaf jongs af aan al vrij avontuurlijk. Lianne heeft voor Australië een jaar lang in haar eentje rondgereisd door de Filipijnen, Indonesië, Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië en Sri Lanka. We kunnen dus wel stellen dat Lianne een hoop gezien heeft. Thom heeft ook meerdere trips door Azië gemaakt en verder een aantal campertrips door Europa.

Reizen is gewoon iets unieks. De constante drang om nieuwe dingen te ontdekken. Nieuwe culturen, dieren, landschappen en mensen. We hebben beide de insteek dit voorlopig nog zoveel mogelijk te gaan doen voor we ooit zouden besluiten een vaste stek te kiezen. We zijn nog jong en genieten van al het moois. Het is soms heel, heel lastig en eng. Maar juist de momenten erna, waar het weer helemaal goed gaat, zijn de allermooiste, meest leerzame en belangrijkste.

reisblog australië gastblog
Beach huts whatifwefly australie

Wat voor type reizigers zijn jullie?

Wij zijn, al zeggen we het zelf, heel makkelijke reizigers. Vooral het laatste jaar in Australië hebben we een hoop roadtrips gemaakt, waarbij we eigenlijk elke dag wel even zouden zien hoe het zou lopen. Zo hebben we regelmatig bij mensen in de achtertuin geslapen in een geparkeerde campervan of ergens een tent op gegooid op een heuvel achter de bosjes. Daarbij hebben we ook vaak hetzelfde tempo van reizen. We willen ondernemen, surfen, dingen zien en weer lekker door gaan. Zo veel mogelijk zien. Natuurlijk zijn we op hele bijzondere plekken iets langer, maar we houden nu eenmaal van aanpakken en gaan. “Hop, hop, gas erop”, zeggen we dan vaak.

Reizen en werken in Australië

Lianne is naar Australië gegaan voor het avontuur en ook aangezien je hier gewoon kunt werken op een Working Holiday Visum. Thom is als aupair begonnen in Sydney, omdat dit toch wel een hele goede manier is om goedkoop en lang in Australië te kunnen blijven. Van te voren regel je een verzekering, je ticket en je moet je ook uitschrijven in Nederland als je heel lang weg blijft. Dit is wel echt een ding wat je goed in de gaten moet houden. Houdt ook zeker dingen als je telefoon abonnement en je Nederlandse zorgverzekering in de gaten. Verder is het gewoon zaak om vooral nuttige dingen mee te nemen. Zeker in een land als Australië kun je alles kopen, aangezien het enorm Westers is.

Op reis tijdens Covid

De hele Covid situatie heeft hier natuurlijk ook zijn sporen achter gelaten. Covid raakte Australië toen wij in West-Australië woonden. Thom raakte zijn baan kwijt, waarna we halsoverkop binnen een middag besloten om van Perth naar Sydney te gaan rijden. We hebben in totaal 6000 km gereden in 9 dagen en dit was toch wel de meest bijzondere trip van onze tijd hier. Niemand op de weg en alle highlights voor onszelf. Ook al voelde het een beetje vreemd. Lianne heeft hierna nog drie maanden lang geen werk gehad, aangezien heel veel tenten dicht waren. Gelukkig kon Thom in de bouw lekker door blijven beunen. En met het salaris wat je hier in de bouw verdiend kun je gelukkig ook goed samen rondkomen.

Inmiddels zijn er al weer maanden lang geen restricties meer. We mogen weer stappen, uiteten en reizen. Australië is wel heel erg streng qua grensbeleid. Dit betekend dat eventueel even heen en weer naar Nederland gaan onmogelijk is. Op zich geeft het allemaal wel een heel veilig gevoel en durven we wel te stellen dat de hele Covid situatie hier echt prima is bevallen. Hoe gek dat ook klinkt. We krijgen ook wel het idee dat er weinig plekken op de wereld zijn waar we liever zouden zijn dan in Manly.

roadtrip australië
Overstekend wild 😉

Een dag uit jullie leven in Australië

Op dit moment zijn we beiden veel aan het werk. Thom 5 dagen per week in de bouw en Lianne 4 dagen in de week in een leuk café. Daarbij studeert Lianne ook nog eens 2 dagen in de week. Het mooie aan hier wonen is, dat je voor, tijdens of na werk hele gave dingen kunt doen. Zo wonen we vlak bij de oceaan en kunnen we binnen 30 seconden zien of de golven goed genoeg zijn om te gaan surfen. We kunnen hierdoor regelmatig het water in gaan en genieten van het mooie weer, de mooie golven en hopelijk hier en daar wat dolfijnen zien springen.

Wat ook heel vet is, is de prachtige snorkelplek in Manly. Wanneer Thom vroeg klaar is gaan we wel eens naar het strand en lig je zomaar op een woensdagmiddag tussen de haaien te zwemmen (no joke). In het weekend en op vrije dagen halen we altijd eerst een heerlijk Australisch bakkie en gaan we lekker wandelen door de mooie natuur. We wonen op een plek, waar je vlakbij kunt surfen, snorkelen, hiken. En dan ook nog maar 30 minuten op de ferry richting het centrum van Sydney. We hebben dus altijd genoeg keuzes om leuke dingen te doen.

Esperance bankje

Australië is super mooi

Verder proberen we zoveel mogelijk roadtrips te ondernemen. Lekker vroeg op pad, muziekje aan, surfplanken op het dak en kamperen op de mooiste plekken van de omgeving. Altijd dicht bij de oceaan, waar we hopelijk zonder internet zitten om optimaal te kunnen ontspannen en genieten.

De dagen in Australië zijn super relaxed. We wonen in een omgeving met veel sportieve mensen, waar de mensen echt om 5 uur ’s ochtends al bezig zijn met sporten. Er moet gezegd worden dat je net als op elke andere plek altijd wel een mindere dag hebt in de week. Je kunt je altijd wel eens zuur voelen of wat dan ook. Het fijne aan hier is dat een aantal springende dolfijnen je hele dag weer goed kunnen maken.

Het aller tofste aan wonen in Manly is misschien nog wel dat het walvissenseizoen weer gaat beginnen. Nu is het helemaal elke dag kijken geblazen. Zeker in het walvissenseizoen staan onze ogen altijd op scherp of we in de verte een walvis zien springen. Het zijn onze favoriete dieren en dat ze hier zo dichtbij komen, maakt het leven hier echt uniek.

walvis australie

Voor- en nadelen van het reizen in Australië

Wat wij heel fijn vinden is het feit dat we hier toch redelijk anoniem leven. Niemand kent ons, iedereen is aardig en je kunt gewoon lekker in je pyjama naar de supermarkt. Daarbij leer je een andere cultuur kennen. In Australië is het daarbij een prettige bijkomstigheid dat de lonen over het algemeen wat hoger liggen dan in Nederland. Daarbij is het in Australië bijna altijd lekker weer, wat je vanzelf al een blijer mens maakt.

Een mindere kant is toch dat je heel ver verwijderd bent van thuis. Je hebt momenten dat je thuis mist en gewoon weer eens even lekker met je maten wilt zijn of naar een normale snackbar met goede pindasaus wilt gaan. Zeker als je je minder voelt of samen even een discussie hebt, kun je je nog wel eens alleen voelen. Maar heel veel andere dingen kunnen we niet bedenken. Iedereen is goed te bereiken en communicatie is ook in dit geval key.

Bijzondere reiservaringen

Een van de tofste dingen die we hebben meegemaakt is toch wel dat we met onze Nederlandse koppies opeens op het Australische nieuws waren en zelf op CNN te zien waren. We hadden namelijk een video gemaakt van twee walvissen die opeens heel dicht op de kust zaten. Midden tussen de surfers, waarbij moeder walvis zelfs de surfers nog een tik gaf met haar staart. Dit was een top ervaring en voor onszelf zo grappig, omdat we onszelf toch zien als twee nuchtere Hollanders die opeens midden in het nieuws waren, haha.

Het engste wat we hebben meegemaakt is tijdens een roadtrip door Hawaii. Dit is een heel lang verhaal en heeft met pistoolschoten op een doodlopende klif in Maui te maken.

Een onvergetelijke ontmoeting

Zonder twijfel is onze tofste ontmoeting die met een walvis geweest. Vorig jaar hebben we in Queensland (boven Brisbane) met walvissen gezwommen. Midden op zee zagen we in de verte walvissen aan komen zwemmen, waarna we groen licht kregen in het water te gaan. Je ziet alleen maar blauw en hebt geen idee waar je moet kijken, totdat er opeens een gigantische walvis met haar pasgeboren kalf vlak voor ons op dook. Het waren al onze favoriete dieren. Het feit dat je zo dichtbij zo’n rustig en ongekend groot dier bent, is echt onbeschrijflijk. We zijn van plan het nog een keer te doen en zijn inmiddels echt walvissenfanaat geworden. Dit is by far de beste ervaring tot nu toe!

Let’s talk money

It’s all about the money. Qua kosten zijn we best een hoop geld kwijt hier. Gelukkig verdien je ook iets meer, waardoor we gelukkig wel kunnen sparen. Hieronder een lijstje met wat we zo’n beetje kwijt zijn per maand. Detail: In Australië wordt heel veel per twee weken gedaan. Zowel je salaris als het betalen van de huur. Wij vinden het echt fijn, omdat je toch net wat vaker geld op je rekening ziet verschijnen.

 • Huur: 1000 Euro per maand.

 • Drank: Bier is duur. Toch zeker wel 6 euro voor een normaal biertje. Zo ben je tijdens een avondje stappen toch al wel snel meer dan 50 euro kwijt.

 • Benzine is daarentegen goedkoop: je zit wel onder de euro per liter benzine.

 • Excursies zijn prijzig. Wij doen er zelf niet heel veel, omdat we graag zelf ondernemen.

Uitgaven in Australië

Ons meeste geld gaat dus logischerwijs naar huur. Verder zijn toch een avondjes uiteten/uitgaan het duurste. We doen het niet heel vaak, aangezien we ons geld liever uitgeven aan een roadtrip of mooie reizen. Onze beste tip om op alcohol te besparen is om zelf een sixpack te halen en lekker buiten ergens iets te drinken i.p.v. in een discotheek of bar. Het scheelt je gigantisch veel geld en het is vaak nog chiller ook. Zeker als je een leuke groep vrienden hebt.

Reistips voor Australië

Australië is top voor iedereen. Er is altijd werk te vinden, waardoor je altijd geld zou moeten kunnen hebben. Qua reizen is het uniek. Er zijn zoveel verschillende soorten trips en reizen die je binnen Australië kunt ondernemen. Rotsformaties, oceaan, woestijn, jungle; er is werkelijk waar van alles. Heel veel om op het strand te rijden met je plank op het dak naar verborgen stranden en vooral vet om op plekken te zijn waar bijna niemand is. Onze favoriete niet al te bekende plekken en highlights:

 • Zwemmen met walvissen in Mooloolaba (totaal niet bekend bij de mensen hier)

 • Ontbijten op de kliffen bij North Head met oceanviews en de skyline van Sydney

 • The Farm: een verborgen baai met prachtige golven en een waanzinnige omgeving.

 • Rijden door de outback tijdens sunrise of sunset. Veel wildlife en een unieke ervaring.

 • Met de 4WD auto rijden op Kinkuna Beach. Niemand te zien en een intens lang en mooi strand. Heel vet om achter de auto te wakeboarden in de oceaan. Pas op voor haaien 😉
Hamelin Bay
Hamelin Bay

What’s next?

We hebben een halve planning, omdat we niet zeker weten wat er mogelijk is met Covid. We gaan waarschijnlijk in september voor een x aantal maanden naar Nederland. Hierna willen we graag met behulp van ons eigen bedrijf een paar maanden doorkomen in Bali, voordat we naar Nieuw-Zeeland willen gaan. Hier willen we graag gaan werken en reizen. En op de achtergrond aan ons eigen bedrijf werken, zodat we een stabieler inkomen gaan hebben waar we ook zijn op de wereld. We willen de komende jaren nog gebruiken om zoveel mogelijk te zien, voordat we ooit de beslissing nemen om voor kinderen te gaan of een huis te kopen of iets dergelijks.

De beste tips voor andere reizigers

 1. Ga naar Hawaii! Het is duur, al valt het vanuit Australië heel erg mee. Het is qua natuur het mooiste wat wij ooit gezien hebben.

 2. Probeer te surfen in Australië. Geef het de kans en neem hoe dan ook lessen in het begin. Het is een ideale sport om in beweging te blijven en tegelijkertijd te genieten van de mooie natuur. De perfecte combi voor ons.

 3. Zeker als je naar een westers land als Australië gaat, kun je hier alles (goedkoop) kopen. Zonde om met een backpack zo groot als een container te reizen.

Hoe ziet jullie droomleven eruit?

Onze droom is om met ons eigen bedrijf een stabiel inkomen te hebben op welke plek we dan ook willen. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in Bali, Australië, Nieuw-Zeeland of ergens in Zuid-Amerika. We willen de art van Lianne op nog meer plekken verkopen en we hebben hier meer en meer vertrouwen in. We lopen tegen dingen aan, maar het belangrijkste is denk ik wel dat we 100% vertrouwen hebben in het feit dat het gaat lukken. Zolang we dit in ons hoofd hebben moet het goed komen! Blijven investeren, doorzetten, mensen benaderen, mensen om hulp vragen. We komen er wel!

Mochten jullie het leuk vinden, neem dan een kijkje in onze webshop. Hierin staan alle beschikbare prints te koop en kun je eventueel ook een logo, tattoo of custom design laten ontwerpen.

whatifwefly

Australië is echt een ideaal land voor backpackers! Wij hebben er ook heel fijne herinneringen aan, en zijn er inmiddels drie keer geweest. Staat Australië ook op jouw bucketlist of ben je er al geweest? Ben je van plan om te reizen, heb je vast wat aan ons blog over het vinden van goedkope vliegtickets.

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten of volg ons op
Instagram


Zit jij momenteel ook in het buitenland of op een tropische bestemming en wil je jouw verhaal delen met andere reisgekkies? Stuur ons dan een mailtje en wie weet staat jouw reisverhaal hier ook!