Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

8 x waarom je Komodo Nationaal park moet bezoeken

komodo eilanden

Als we vertellen dat we tijdens onze reis naar Indonesië zijn geweest, horen we vaak: “ohh hoe was je vakantie op Bali”? We snappen helemaal waarom Bali ls eerste opkomt in de gedachten van mensen, want de meeste vluchten gaan via Bali naar Indonesië. Daarnaast wordt het eiland wordt veel gepromoot en trekt een groot aantal bezoekers. Bali is een geweldig eiland, maar Indonesië is zoveel meer dan alleen Bali. Indonesië heeft ons hart gestolen en het Komodo National Park is een van onze favoriete plekken. Elk jaar wordt het populairder, dus ga zo snel mogelijk.

1. Het is niet ver van Bali

Met dagelijkse vluchten vanaf de luchthaven van Denpasar (Bali) en iets meer dan een uur vliegtijd, is het erg makkelijk om de Komodo-eilanden te bezoeken. Vlieg met Nam Air, Garuda Indonesia of Wings Airlines. Een enkeltje kost ongeveer 1.200.000 IDR (€ 75). Je vliegt naar Labuan Bajo op het eiland Flores, vanaf daar is het niet ver van het centrum. Labuan Bajo is een dorpje dat zich voornamelijk focust op boottrips en duikers. Het is perfect als uitvalsbasis voor een bezoek aan Komodo.

labuan bajo flores
labuan bajo
komodo eilanden
labuan bajo indonesie

2. De onderwaterwereld overtreft je verwachtingen

Een van de belangrijkste trekpleisters van het Komodo National Park is de onderwaterwereld. Labuan Bajo en Komodo waren al een tijdje populair bij duikers. Zelfs als je geen duiker bent, is er tijdens het snorkelen veel te zien. Waarschijnlijk kom je dolfijnen, schildpadden en enorme mantaroggen tegen! Naast al het zeeleven is het koraal erg kleurrijk en gezond. Het gebied staat bekend om de sterke stroming die ook grotere wezens zoals walvishaaien, grote vissen en andere haaiensoorten aantrekt.

Als je meer van macro houdt, dan zit je hier ook goed. Het maakt niet uit wat je zoekt, je kunt het allemaal tegenkomen in Komodo National Park. Een week was niet genoeg voor ons, want elke dag is anders en verrassend mooi!

komodo eiland

3. Je kunt de Komodovaranen zien

Dit is best bijzonder omdat deze levende dinosauriërs alleen in dit gebied leven. Het zijn de grootste hagedissen ter wereld en kunnen wel drie meter worden. Overdag liggen ze eigenlijk vooral te rusten waardoor je met een gids dichtbij in de buurt kunt komen. Vergis je niet, ze zien er groot en traag uit, maar kunnen ineens een sprintje trekken van 20 kilometer per uur. Probeer dat maar eens te ontlopen!

Grappig feitje: Komodovaranen hebben hun naam van het eiland Komodo waar ze wonen, maar er zijn eigenlijk meer varanen op het nabijgelegen eiland Rinca! Omdat het eiland Rinca dichter bij Labuan Bajo ligt en er een grotere kans is om ze te zien, bezoeken de meeste tours dit eiland in plaats van het eiland Komodo.

komodo varaan

4. Er zijn roze stranden

Moeten we nog meer zeggen? Wie wil er nou niet op een roze strand lopen?! Behalve “Pink Beach” op het eiland Komodo, zijn er verschillende stranden in de buurt met een roze kleur. Taka Makassar is een klein eiland met een roze strand. Ze krijgen hun roze kleur doordat het witte zand gemixt wordt met kleine stukjes rood koraal. We hadden al een voorliefde voor witte stranden, maar roze stranden zijn nog beter!

taka makassar

5. Duiken, duiken & duiken

Als je nog nooit hebt gedoken, dan is dit de plek om het te proberen! Het is een geweldige plek om te beginnen met een introductieduik of een hele cursus. Als je je hoofd eenmaal in het water hebt gestopt, dan wil je vast niet anders meer. Een van de beste duikshops zijn Uber Scuba Komodo, IDIVE Komodo en Neren Diving Komodo. We hebben zelf goede ervaringen met Scuba Junkie, zij hebben een eco-resort aan de rand van het Komodo National Park. Je kunt een liveaboard of een kamer in hun resort kiezen en vanuit daar met hun comfortabele boot gaan duiken. Het eten is heerlijk, de sfeer geweldig en het duiken top, wat wil je nog meer? Enkele van de beste duikplekken zijn: Manta Point, Batu Bolong, Manta Alley en Castle Rock.

komodo eiland duiken

6. Bezoek Padar Island

Niet alleen de onderwaterwereld is adembenemend, ook boven water is het even mooi. Komodo National Park heeft veel eilanden met groene heuvels, omgeven door witte stranden en helder water. Padar Island ligt tussen Rinca en Komodo Island en is gewoon niet van deze wereld. Omdat het van oorsprong vulkanisch is, zijn er zoveel interessante vormen te zien. Padar Island is nog specialer met een wit, zwart en roze strand!

Lopen naar het uitkijkpunt in meer dan 35 graden celcius is een uitdaging, maar de moeite waard. Neem voldoende water, goede schoenen, zonnebril en zonnebrandcrème mee tijdens uw wandeling van 30 minuten. Daarna kun je gaan snorkelen of relaxen op het strand. Tours vertrekken dagelijks vanuit Labuan Bajo, maar de meeste liveaboards zullen ook Padar Island bezoeken. De beste tijden van het jaar om te bezoeken zijn april tot juni en september tot november. Afhankelijk van wanneer u het eiland bezoekt, heeft het groene of gele heuvels.

padar eiland
padar eiland indonesie

7. Overnacht op zee met een liveaboard

We gingen eigenlijk niet op een liveaboard omdat we de stabiele grond onder onze voeten leuk vonden. Hoewel de zee rond de Komodo-eilanden meestal erg kalm is en het geen probleem zou moeten zijn. Er zijn enkele voor- en nadelen als het gaat om een ​​liveaboard in vergelijking met dagtochten op het land. Een liveaboard is duur en het is een boot dus niet veel privacy of ruimte voor jezelf. Dat gezegd hebbende, je komt op eilanden, plekken en plaatsen waar de boten van de dagtrips nooit naartoe gaan. Ook, en dit is een groot pluspunt, ben je eerder bij de duik- en snorkelpotten. Dit is een enorm pluspunt, want het is veel beter zonder andere toeristen in de buurt. En er zijn nog meer extra’s, zoals het kijken naar de nightkies, snorkelen wanneer je maar wilt of een paddleboard pakken. Laten we zeggen dat het minder gehaast is dan de dagtochten, omdat ze 2 uur of langer terug moeten varen. Het hangt er allemaal vanaf wat je wilt, maar hoe dan ook, het zal geweldig zijn!

komodo flores indonesie
scuba junkie komodo
scuba junkie komodo flores

8. Prachtige zonsondergang

Ahh zonsondergangen… we krijgen er nooit genoeg van. Elke avond is er een zonsondergang maar geen enkele is hetzelfde. De zonsondergangen in Komodo National Park zijn gewoonweg verbluffend. De kleuren variëren van fel rood en oranje tot geel en paars, een goed moment om je camera te pakken. Bekijk het vanuit een hangmat met een biertje en het wordt nog beter!

zonsondergang indonesie
zonsondergang

Post a Comment