Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

9 x onmisbare reisartikelen voor in het vliegtuig

reisartikelen vliegtuig

Vertrek jij binnenkort met het vliegtuig of reis je vaak, dan weet je hoe fijn het is om comfortabel te reizen. En lekker uitgerust op je bestemming aan te komen. Niets zo vervelend als een stijve nek, opgezwollen benen of droge huid na het vliegen. Met een aantal fijne reisartikelen wordt jouw reis een stuk meer ontspannen. Wij hebben al flink wat reizen gemaakt en door de jaren heen een aantal handige reisartikelen verzameld. Zie hier, een lijstje met onze favoriete onmisbare reisartikelen die we tijdens de vlucht in de buurt houden. Niet alleen alleen handig voor tijdens een vliegreis, maar ook voor een lange busrit of treinreis. 

Wat staat er in dit artikel?

Een duurzame waterfles

Op het vliegveld kun je plastic waterflessen kopen, maar is het niet veel makkelijker, goedkoper en beter voor het milieu om je eigen fles mee te nemen? Niet alleen handig voor in het vliegtuig, maar ook op je bestemming. De onderstaande waterflessen zijn ontzettend fijn én duurzaam. 

Een comfortabel nekkussen

Wil je uitgerust aankomen op je bestemming en een paar uur slapen tijdens je vlucht, dan is een nekkussen echt heel fijn. In het begin vonden we het onzin, maar na vele vluchten verder zijn we van mening veranderd haha. Koop een nekkussen van goede kwaliteit, zodat je hem meerdere reizen kunt gebruiken. Nekkussens zijn er in verschillende vormen en maten. Wij gebruiken het zachte memory foam nekkussen van Travlmore. Vind je het vervelend om na het vliegen je kussen continue op sleeptouw te nemen? Dan is een opblaasbaar nekkussen wat voor jou. Er zijn ook handige sets verkrijgbaar met oordoppen en een slaapmasker. De meeste zet je met een clip vast aan je handbagage, zodat je er amper omkijken naar hebt. 

trvlmore
opblaasbaar nekkussen

Een verduisterend slaapmasker

Waar Leon binnen een paar minuten naast mij ligt te snurken, lukt het mij nooit om in slaap te komen. Slapen in het vliegtuig is voor velen sowieso geen makkelijke opgave. Een verduisterend slaapmasker helpt in ieder geval een beetje. Als je deze samen met oordoppen en een nekkussen gebruikt, val je al sneller in slaap.   

Een reis toilettas

Vooral bij lange vluchten is het echt heel fijn om jezelf tussendoor even op te frissen. Vul je toilettas met kleine varianten van een deodorant, tandenborstel, tandpasta, gezichtscrème, lipbalsem, zeep, testers parfum en gezichtsdoekjes. Die laatste kun je ook gebruiken om je handen en / of tafeltje mee schoon te maken. Zorg dat elk flesje niet meer dan 100 ml bevat, dan weet je zeker dat het mee mag in je handbagage. 

Oordoppen

Wij hebben er gelukkig amper last van, maar een aantal mensen krijgt flinke oorpijn tijdens het vliegen. Vooral tijdens het opstijgen en landen – wanneer de druk verandert – kan dit erg vervelend zijn. Er zijn gelukkig oordopjes die dit verhelpen, bijvoorbeeld de oordoppen van Alpine. Het voordeel van deze oordopjes is dat ze ook een dempend vermogen hebben, waardoor je geen last van die luide vliegtuigmotor of een huilend kind.

Noise cancelling headphones

Tijdens een lange vlucht is een muziekje of film kijken wel fijn. Niet elk vliegtuig heeft een entertainment scherm, dus dan zijn goed zittende oordopjes echt onmisbaar. Noise-cancelling oordopjes hebben een goede geluidskwaliteit en je hebt zo min mogelijk last van geluiden van buitenaf. Net alsof je in een mini bioscoop zit. Wij zijn erg blij met de Samsung Galaxy Buds, maar ook de oordopjes van JBL en Sony krijgen goede beoordelingen. 

jbl
samsung

Een schoon t-shirt

Oké, dit is niet echt een reisartikel, maar wel handig om in je handbagage te hebben. Misschien zweet je snel, heb je koffie gemorst of ben je iets te enthousiast geweest tijdens het eten en is je shirt vies. Niet zo fijn als je nog urenlang voor de boeg hebt en geen schone kleding bij de hand hebt. Een extra setje ondergoed kan ook geen kwaad.

Tablet / smartphone houder

Heb je geen entertainment schermpje in de stoel voor je of kijk je liever je eigen films en series? Wil je een boek lezen op je e-reader? Het is niet zo handig om continue deze apparaten te moeten vasthouden. Je kunt er na een tijdje zelfs pijn in je nek van krijgen. De oplossing: een universele tablet standaard die je op het vliegtuigtafeltje zet. Natuurlijk ook gewoon te gebruiken voor je mobiele telefoon. Of gebruik een telefoonhouder die je eenvoudige vastklemt aan de achterkant van het klaptafeltje. Ook te gebruiken in de auto of op tafel, super handig!

Compressie sokken

Dit klinkt niet echt sexy he? Dat zijn ze ook niet 😉 Maar heb je gauw last van dikke voeten en opgezwollen enkels tijdens het vliegen, dan zijn compressiesokken de perfecte uitkomst. De sokken verbeteren je bloedcirculatie en voorkomen ophoping van vocht in je benen. Probeer eens de sokken van O’Daddy. Het liefst trek je meteen je schoenen uit zodra je zit. Komt goed uit, want met deze sokken blijven je voeten lekker warm. Lizette heeft vaak hele opgezwollen voeten en komt amper haar schoenen meer in na een lange vlucht als ze deze niet gebruikt. Liever geen kous die helemaal tot je knie komt? Check dan deze korte compressie sokjes, ook nog eens in leuke kleuren verkrijgbaar.

We hopen dat we met deze tips je reizen een stukje comfortabeler maken. Welke reisartikelen zijn voor jou echt onmisbaar in het vliegtuig?

Hoe vaker je vliegt, hoe makkelijker het wordt. Al hangt het ook erg af van de beenruimte die je hebt, de mensen om je heen en hoelang je vliegt. Wil je meer tips, neem dan zeker eens een kijkje bij onze andere reisblogs. Happy Travels!

Volg voor meer reisinspiratie en tips ons Instagram account @thesaltybeachbums