Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Wereldreis maken? Haal alles uit je wereldreis met deze handige tips!

malapascua filipijnen

De gedachte gaat al wat langer door je hoofd, je dagdroomt van exotische bestemmingen en avonturen in verre landen. Eigenlijk wil je nog maar één ding: zo snel mogelijk op het vliegtuig stappen! Een wereldreis is de ultieme droom van bijna elke reiziger. Door Covid lijkt het misschien een lastige opgave, maar juist hierdoor, misschien ook wel het juiste moment. Je hebt de tijd om onderzoek te doen en een goede planning te maken voordat je klaar bent om op wereldreis te gaan. Hoe bepaal je je route, hoeveel geld heb je nodig en waar vind je goedkope vliegtickets? Om je te helpen met het plannen van je wereldreis, hebben wij alle handige tips op een rijtje gezet.

Wat staat er in dit artikel?

Bestemmingen kiezen voor je wereldreis

Tjah, waar begin je met het kiezen van bestemmingen voor je wereldreis? Je hebt vast wel een aantal landen in je hoofd zitten die je graag zou willen bezoeken. Het is handig om een lijstje te maken met landen die je aanspreken en daarnaast een lijstje met zaken die jij belangrijk en leuk vind aan een bestemming. Vervolgens kun je eens rondvragen bij reislustige vrienden en familie, de tips vliegen vast om je oren. Voor nog meer inspiratie kun je op het internet enorm veel vinden. Wij zijn erg visueel ingesteld; als we prachtige foto’s zien, dan zijn we meteen verkocht en willen we daarheen. Op Instagram en Pinterest vind je genoeg reis inspiratie!

De route uitstippelen voor je wereldreis

Heb je een aantal landen uitgezocht, dan is de volgende stap om je route te bepalen. Het is het makkelijkste om landen te kiezen die enigszins bij elkaar liggen. Dit scheelt je veel geld en tijd. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn zat wereldreizigers die de halve wereld over vliegen. Ben je dit van plan, zorg dan wel dat je altijd of ‘met de klok mee vliegt’, of ‘tegen de klok in’. Het is erg onlogisch om kriskras de hele wereld over te vliegen en nog erg duur ook! Zo hebben wij er tijdens onze wereldreis voor gekozen om in Azië en Oceanië te blijven. Zelfs hier zijn de afstanden nog flink hoor, het is niet te vergelijken met reizen in Europa.


Tip:
vind je het lastig om je (wereld)reis te plannen, weinig tijd of heb je geen inspiratie? Dan kan een reiscoach jou vast goed helpen! Met een persoonlijk reisadvies weet je zeker dat je alles uit jouw reis haalt. 

Hoeveel landen ga je bezoeken?

Je komt er vanzelf achter wat ‘handig’ is qua reisroute. Sommige landen zijn makkelijker te bereiken dan andere. Wil je bijvoorbeeld naar Cambodja, dan is het vaak goedkoper om naar Bangkok te vliegen en vanuit daar een bus te nemen. Het loont echt om dit vooraf uit te zoeken. Een leuke, en eenvoudige tool om je reis te plannen is Sygic Travel Trip Planner. Kies je bestemming(en), vink aan wat je wilt zien en doen, geef de tijdsduur aan en de route wordt voor je uitgestippeld. Hoe meer landen en plaatsen je wilt bezoeken, hoe meer geld je moet uitgeven aan vervoer. Je zal dus meer budget nodig hebben.

wereldreis plannen

Houd rekening met het klimaat

Oké, dus je hebt nu een aantal landen uitgezocht en globaal een route staan. Nu ga je kijken naar het klimaat en de seizoenen van elk land. Dit kun je het beste online opzoeken, zoals op klimaatinfo.nl. Sommige landen hebben zelfs per regio verschillende klimaten. Het kan heel goed dat je er ineens achter komt dat een van de landen die je wil bezoeken in die periode, helemaal niet te bereiken is wegens het moesson of orkaanseizoen. Zet eerst alles op een rijtje qua weer en ga daarna nogmaals door je route en planning. Houdt ook rekening met het hoogseizoen en vakanties van de locals. Zo boekten wij eens een tour naar een eiland in Indonesië dat normaal heel rustig is, maar wegens vakantieperiode van de Indonesiërs nu ineens super druk was. Zonde van de ervaring!

Tip: Probeer niet te veel te willen zien in korte tijd. Je route wordt niet alleen ingewikkeld, maar het heeft ook een grote invloed op je reisplezier. Je kunt nou eenmaal niet alles zien! Kies er daarom voor om langzamer te reizen maar wel volop te genieten!

Een kostenplaatje maken

Na het kiezen van je bestemmingen en het maken van een globale reisroute, kijk je naar het budget. Heb je al flink wat gespaard? Hoeveel geld heb je beschikbaar, ga je onderweg nog werken, heb je nog andere inkomsten (zoals verhuur of passieve inkomsten) en hoeveel wil je maximaal uitgeven aan je wereldreis? Om je een idee te geven van de kosten van de bestemming(en) die je wilt bezoeken, kun je reisblogs, reisgidsen lezen of bezoek de site van Lonely Planet. Zij geven per land aan met hoeveel budget per dag je rond kunt komen. Op deze manier weet je ongeveer wat de kosten zijn van jouw wereldreis. Wij delen deze reiskosten altijd onder in vijf categorieën:

Vervoer

Dit neemt altijd een flinke hap uit je budget. Zeker de eerste vlucht, die toch vaak naar een verre bestemming gaat. Daarna is het afhankelijk van hoeveel en hoe je reist. Reis je voornamelijk per vliegtuig of ga je met de bus of trein? Neem je overal taxi’s of reis je met het openbaar vervoer? Reis je veel naar eilanden of over het vaste land? Je snapt dat er nogal veel bij komt kijken. Bedenk hoeveel comfort jij wilt tijdens jouw reis, maar wees realistisch. Hoe meer luxe en voorzieningen, hoe meer je betaald. Al deze beslissingen zijn van grote invloed op de kosten van jouw wereld reis. Gelukkig kun je de meeste prijzen vooraf online opzoeken bij de betreffende vervoersmaatschappijen. Zet alles in een Word document of in Excel.

openbaar vervoer thailand
reisblog goedkope vliegtickets

Accommodatie

Deze kosten heb je geheel in eigen hand. Hoe groot jouw budget moet zijn, hangt grotendeels af van je persoonlijke reisstijl en wensen. Waar verblijf je? In een goedkoop hostel, een Airbnb of misschien besluit je wel om regelmatig te “couchsurfen”. Natuurlijk, je hebt een dak nodig boven je hoofd, maar het scheelt nogal of dat een tent is of een kamer in een luxe hotel. Het maakt niet uit waar jouw keuze naar uitgaat, zolang je maar weet wat je er ongeveer aan kwijt bent. Bekijk websites zoals Booking.com, om op de door jouw gekozen reisdata te kijken wat de prijs van een kamer is. De kosten per land, maar ook per plaats kunnen enorm variëren. Soms kan het handig zijn om een dag budget op te stellen voor elke locatie.

nusa penida

Eten en drinken

Ben je een echte bourgondiër en houdt je van lekker eten? Dan zul je waarschijnlijk wel redelijk wat kosten maken aan eten en drinken. Hangt ook weer af van welke landen je wilt bezoeken. Een biertje in Azië kost niets, terwijl een biertje in Australië al snel 5x zo duur is. Je kunt veel geld besparen door zelf te koken (indien mogelijk). Alcohol is vaak vrij prijzig. Praat met mensen die er niet te lang geleden geweest zijn om een idee te krijgen van de kosten. En anders: internet is je beste vriend.

indonesie sate
fruitsmoothie bali

Excursies

Wat staat er nog op je bucketlist? Skydiven, tropische eilanden ontdekken op een zeilboot of misschien wel je duikbrevet halen? Maak een lijstje van de activiteiten en excursies die je graag wilt doen in de landen naar keuze. Dit vind je vaak al tijdens het opzoeken van meer informatie over je bestemmingen.

Overig

Hier vallen alle andere kosten onder zoals een reisverzekering, visum, afscheidsfeestje. En wat dacht je van spullen die je nog moet kopen voor je reis? Een backpack, camera, goede wandelschoenen, zwemkleding etc., het zijn allemaal kosten die je moet meenemen in je berekening. Als je weet wat je benodigde budget is, dan is het tijd om te gaan sparen, begin hier het liefst zo vroeg mogelijk mee. Komende tijd zal je goed op je uitgaven moeten letten, het kan handig zijn om een maandelijks spaardoel op te stellen. Er zijn veel slimme manieren om geld te besparen of extra geld te verdienen.

Tip: Neem alle bedragen wat ruimer en rond af naar boven. Je wil liever wat hoger uitkomen in je budget dat het meevalt, dan dat je ineens veel meer kwijt bent dan je had geschat!

Goedkope vliegtickets boeken voor je wereldreis

Op vliegtickets kun je veel geld besparen door ze zoveel mogelijk op één boeking te zetten. Elke keer dat je een los vliegticket boekt, betaal je service- en boekingskosten. Dit kan voor meerdere tickets al snel oplopen. Er zijn zogenaamde ‘around the world’ tickets verkrijgbaar. Je kunt deze boeken bij een reisorganisatie zoals Kilroy of bij vliegmaatschappij KLM. De prijs van zo’n vliegticket is afhankelijk van de afstand en de reisklasse. Enige nadeel van geld besparen en vluchten van tevoren vastleggen, is dat je een stuk minder flexibel bent. Soms kun je een wereldticket nog kosteloos 1 of 2 keer wijzigen. We raden aan om alleen de ‘hoofdvluchten’ vast te leggen als je een wereldticket boekt. Laat overige vluchten nog open, zodat je je route nog ter plaatse kunt aanpassen indien nodig.

goedkope vliegtickets

Accommodaties vooraf boeken of niet?

Of je vooraf je overnachtingen wilt vastleggen, hangt van of je in het hoogseizoen reist, hoe populair je accommodatie is en hoe flexibel je wilt zijn. Door feestdagen of evenementen kunnen accommodaties snel volgeboekt zijn. Wil je naar een specifiek hotel, dan is vooraf boeken aan te raden. Ook als je er langer blijft (een week ofzo), kun je beter vooraf boeken. Het heeft altijd twee kanten; aan de ene kant heb je zekerheid, maar aan de andere kant verdwijnt de spontaniteit en flexibiliteit. Vind je het niet heel belangrijk waar je slaapt, dan hoef je niets vast te leggen. Misschien alleen de eerste hotelovernachting na aankomst, want zoeken na een lange vlucht is wel erg vermoeiend. Wij gebruiken bijna altijd Booking.com om onze overnachtingen globaal vast te leggen. Je kunt vaak nog een aantal dagen voor aankomst wijzigen of annuleren, als je ‘kosteloos annuleren’ aanvinkt bij de filters. Op deze manier ben je zeker van een toffe slaapplek, maar blijf je wel flexibel.

Kijk behalve je accommodaties ook eens naar bepaalde activiteiten die wilt doen. Soms is het nodig om ook dit al vooraf te boeken. Denk aan een tocht op een liveaboard (boot waar je op reist en slaapt) of de Inca Trail om naar de Machu Picchu te lopen. Bij bijzondere activiteiten worden vaak maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Check vooraf of je gekozen bezienswaardigheden / activiteiten ook daadwerkelijk open zijn of doorgaan. Zou toch jammer zijn als je voor een dichte deur staat of je helemaal niet mee kunt op die toffe trip!

digitale nomad banen

Praktische zaken voor je wereldreis

Er komt flink wat kijken bij het plannen van een wereldreis. Je gaat toch al snel maanden of misschien zelfs jaren op reis. Om te zorgen dat je zo min mogelijk stress ervaart, en zoveel mogelijk plezier beleeft aan je reis, zetten we de belangrijkste praktische zaken voor je wereldreis op een rijtje. Een goede (reis)voorbereiding is het halve werk!

Paspoort en visum

Je paspoort moet nog minimaal 1,5 jaar geldig zijn, dit omdat veel landen je niet binnen laten met een mindere geldigheid van 6 maanden. Daarnaast moet je ook voldoende pagina’s hebben voor alle benodigde visa en stempels. Een vreemde eis, die bij ons nog nooit is gecontroleerd, is drie pagina’s per land. Toch een kleine moeite om dit even te controleren, beetje lullig als je erop wordt afgewezen.

Als Nederlandse reiziger heb je regelmatig een visum nodig. Voor sommige landen kan het moeilijk zijn om een visum te verkrijgen en moet je dit al vanuit Nederland doen, bij de Ambassade. Controleer dit voor vertrek en voorkom dat je wordt weggestuurd bij de grens. Tegenwoordig kunnen veel visa online worden aangevraagd, en is het zo gebeurd. Let wel: een visum kan een behoorlijke extra kostenpost zijn, hou hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Tip: Zorg dat je paspoort langer geldig is dan 1,5 jaar. Mocht het reizen je zo goed bevallen,
kun je er zonder probleem een aantal maanden aan vastplakken.

Vaccinaties

Niets is zo vervelend als ziek worden tijdens je wereldreis. Soms kun je er weinig aan doen, je lichaam is nou eenmaal niet gewend aan andere bacteriën en virussen in het buitenland. Als je veel reist, heb je het vast wel eens meegemaakt. Een buikgriep, reisziekte, wondjes, jeukende muggenbulten, koorts of voedselvergiftiging. Bij de meeste dingen genees je vanzelf als je rust neemt. Als Nederlander heb je waarschijnlijk al de nodige vaccinaties gehad. Bij veel tropische landen zijn de vaccinaties niet verplicht, het wordt alleen aangeraden. Maar bij andere landen kom je niet binnen als je bepaalde vaccinaties niet hebt gehad. Zoek uit welke vaccinaties je nodig hebt zodra je, je route hebt uitgestippeld. Wacht daar niet te lang mee, sommige vaccinaties hebben een herhaal bezoek nodig.

Informatie en advies over de benodigde vaccinaties kun je krijgen bij de KLM-TravelClinic, je kunt hier ook een afspraak maken en je laten vaccineren. Of neem contact op met de GGD. Mocht je naar gebieden met malaria reizen, dien je tabletten te bestellen of krijg je een zogenaamd ‘noodpakket’ mee. Als je medicijnen gebruikt, onderzoek dan of je dit op iedere locatie kunt kopen. Niet ieder land heeft voldoende medicijnen op voorraad.

Corona paspoort en vaccinatie? Momenteel weten we nog te weinig om hier iets nuttigs over te zeggen. Momenteel kun je beperkt reizen als je gevaccineerd bent tegen Covid en/of een negatieve test kunt aantonen.

selfie reisfoto
Reizen tijdens Covid
wereldreis verzekering
Ontstoken voet op Bali 🙁

Geldzaken

Om problemen met je budget te voorkomen, is het slim om na te denken over je geldzaken. Zorg in ieder geval dat je een creditcard hebt, wij hebben er een van VISA. Als je op wereldreis gaat, is het handig om snel en makkelijk geld over te maken. Met een account bij Wise.com kun je verschillende currency storten en besparen op bankkosten. Meld bij je bank dat je op wereldreis gaat en welke landen je denk te gaan op bezoeken. Nogal vervelend als jouw bank ineens je bankrekening blokkeert vanwege ‘verdachte activiteit’. Wat doe je ingeval van nood? Bij diefstal kan het moeilijk zijn om onderweg aan een nieuwe kaart te komen. In dit geval kan een account bij Western Union of Money Gram uitkomst bieden.

Reisverzekering

Vertrek niet zonder reisverzekering. Sluit een goede wereldreis reisverzekering af, die je dekt voor ziektekosten, verloren bagage, diefstal maar ook voor annulering van je reizen. Lees en controleer de kleine lettertjes dubbel, doe dit zorgvuldig! Dit om er zeker van te zijn dat deze aansluit op jouw wensen en de kosten waard is. Wij hebben goede ervaringen met de Allianz Globetrotter verzekering.

Tip: Vergeet niet te checken of je ziektekosten verzekering ook je extreme sporten dekt zoals wintersport en duiken.

duiken wereldreis

Internationaal rijbewijs

Auto of scooter huren tijdens je reis? Verdiep je in de regels van het desbetreffende land en check of je het voertuig mag rijden met jouw rijbewijs. Je kunt gemakkelijk bij de ANWB een buitenlands rijbewijs kopen. Afhankelijk van welke landen je bezoekt, is een internationaal rijbewijs één jaar (€ 18,95) of drie jaar geldig (€ 24,95). Neem twee recente pasfoto’s en je Nederlandse rijbewijs mee naar een ANWB-Winkel en zij regelen dit direct voor je.

Abonnementen & verzekeringen stopzetten

Er zijn genoeg dingen die je thuis moet regelen voor vertrek. Begin hier op tijd mee, het zal je een hoop stress besparen. Maak een lijstje van alles wat je moet doen. Zeg abonnementen op of zorg dat deze automatisch geïncasseerd worden. Denk na over wat je wilt laten doorlopen en wat je wilt aanhouden.

Bijna op wereldreis

Nog even en je gaat het avontuur tegemoet! Alle praktische zaken zijn geregeld of in gang gezet. Nu wordt het tijd om naar de laatste dingen te gaan kijken zoals het verkopen van je auto, de huur opzeggen / huis verkopen en je baan opzeggen. Daarna kun je beginnen met het verzamelen van de nodige spullen en het inpakken van je backpack! Ben je er klaar voor?

Uitschrijven bij je gemeente

Of jij je moet uitschrijven bij de gemeente voor je wereldreis, hangt er vanaf hoelang je weg gaat. Bij de meeste gemeentes moet je je uitschrijven als je in een jaar, acht maanden of langer weg bent uit Nederland. Dit hoeft niet in een kalenderjaar te zijn en ook iet aaneengesloten. Is dit bij jou het geval? Regel het dan uiterlijk vijf werkdagen  voor vertrek schriftelijk of persoonlijk bij het gemeentehuis. Let op: Wanneer je je uitschrijft, dan heb je geen recht meer op zaken als huursubsidie, kinderbijslag en uitkering. Je behoud je burgerservicenummer en natuurlijk je Nederlanderschap. Schrijf je je onterecht uit, dan riskeer je een boete van rond de 300 euro.

Tip: ga je voor een langere periode weg, schrijf je dan uit. Zeg je zorgverzekering op en neem een goede reisverzekering. Je zorgverzekering is al snel 120 euro per maand, terwijl een wereldreisverzekering (inclusief ziektekostendekking) rond de 500 euro per jaar kost. Tel uit je winst!

Op wereldreis als je een koophuis hebt

Heb je een huurhuis of woon je nog gezellig thuis bij pap en mam, dan is het niet zo moeilijk. Je kunt je huur zo opzeggen en spullen tijdelijk opslaan of verkopen. Heb je een koophuis, dan wordt het een ander verhaal. Het hangt er helemaal vanaf wat jouw plannen zijn. Wilde je sowieso al verhuizen, ergens een nieuwe start maken of kleiner/groter gaan wonen? Dan is het wellicht een goed idee om je huis te verkopen. Je hebt dan, afhankelijk van de huizenmarkt, flink wat geld beschikbaar. Ga je voor zekerheid, dan kun je ervoor kiezen om je huis tijdelijk te verhuren. Dit kan aan kennissen, vrienden of familie maar ook als Airbnb.

Wat te doen met je werk?

Meestal ga je op wereldreis voor een langere tijd. Heb je een baan in loondienst, dan is de kans groot dat je die (tijdelijk) moet opzeggen. Dat is best spannend! Ben je echt gehecht aan je baan, ga dan in gesprek. Niet geschoten is altijd mis. Misschien is er wel een mogelijkheid tot onbetaald verlof of kan iemand het tijdelijk van je overnemen tot je weer terug bent. Als zzp’er kun je geen eigen bedrijf aanhouden (kvk inschrijving) als je uitgeschreven bent bij je gemeente. Dit is niet heel erg, want je kunt dit zo weer oppakken als je terug bent.

Let op: Als je ondernemer bent en je verkoopt je huis, heb je als je terug komt in Nederland eerst 1 boekjaar nodig voor je een hypotheek kunt aanvragen. Dit is echt iets om rekening mee te houden, want het heeft grote gevolgen als je na je wereldreis een huis wilt kopen. Ga je werken tijdens je wereldreis, maak dan vooraf een Engelstalig CV. Kijk eens naar een manier om passieve inkomsten te creëren, zodat er extra geld binnen komt tijdens je reis.

Backpack inpakken

Laat zo veel mogelijk thuis! Je hebt echt genoeg aan een paar goede wandelschoenen, je loopt toch het meeste van je tijd op teenslippers. Pak niet te veel in. Spullen zoals een warme trui kun je ook onderweg aanschaffen. Ga je het koude gebied weer uit, dan geef je het weg of verkoop je het aan iemand die het kan gebruiken. Geef je spullen een vaste plek en gebruik eventueel packing cubes. Neem als lange broek een lichtgewicht en sneldrogende broek mee, laat je zware spijkerbroek thuis. Meer tips lees in ons blog backpack in pakken.

Afscheidsfeestje

Het is bijna zover, je gaat op wereldreis. Je bent voor een lange tijd van huis, dit kan soms zwaar zijn. Als alles goed gaat, en je maakt plezier, dan zul je weinig heimwee hebben. Aan de andere kant van de wereld kun je niet zomaar langs komen. Je kunt niet op ziekenbezoek, je mist die diploma uitreiking en misschien zelfs de geboorte van je eerste neefje of nichtje. Daarom is het fijn voor jezelf en familie om nog even langs te gaan voor vertrek. Een goede manier om je vrienden en familie voor een laatste keer te zien voordat je vertrekt, is een afscheidsfeestje. Dit kan in de kroeg, bij jouw thuis of op een gehuurde locatie. Super gezellig!

afscheidsfeestje wereldreis
Ons afscheidsfeestje in 2018.. de tijd vliegt!

Tijdens je wereldreis

Je zal veel tijd doorbrengen in bussen, vliegtuigen, boten en alle andere vervoermiddelen. Gebruik deze tijd om uit te rusten. Oordopjes en slaapmaskers zijn echt een must. Start je vlucht of busrit midden in de nacht, zo kom je makkelijk in slaap én bespaar je overnachtingskosten.

Reizen is niet alleen maar ontspanning, het vergt ook veel van je. Soms kun je er helemaal doorheen zitten. Gun jezelf de tijd om aan een nieuwe plek te wennen. Laat los, geniet en maak je niet druk om de kleine dingen. Een reis gaat nooit zoals gepland er zullen dingen misgaan, plannen wijzigen, je verdwaalt en weet niet meer waar je bent. Het kan allemaal gebeuren, leg het naast je neer. Het is allemaal onderdeel van je avontuur! Op de meest onverwachte momenten beland je juist op de mooiste plekken. Je ontmoet bijzondere mensen of maakt positieve herinneringen die je niet meer zult vergeten. Go with the flow…

Terugkomst van je wereldreis

Het is wat raar om hierover na te denken terwijl je nog niets eens weg bent, maar het kan zeker geen kwaad. Heb je al een plan wat je gaat doen als je terug bent van je wereldreis? Allereerst ga je natuurlijk langs bij familie en vrienden om vol enthousiasme te vertellen over je fantastische reis. Na een week of twee kom je weer terug in het ‘gewone’ leven. Je gaat op zoek naar werk, een plek om te wonen en langzaamaan lijkt het net alsof je nooit bent weggeweest. Veel reizigers hebben hier moeite mee, kunnen zich lastig aanpassen.

Toen wij na bijna twee jaar reizen terug kwamen, hadden we ook dit gevoel. Het avontuur, de vrijheid en nieuwe ontmoetingen & ervaringen kunnen verslavend zijn. Als je hier eenmaal van ‘geproeft’ hebt, is het lastig om genoegen te nemen met minder. Althans, zo ervaren wij het. Je kunt echt in een dip komen, een zogenaamde reisdepressie. Je verlangt weer terug naar reizen en avonturen in het buitenland. Enkele tips voor als je hier last van hebt:

  • Neem je tijd. Voor alles.
  • Leef bewust en focus op de leuke ervaringen
  • Daag jezelf uit, leer nieuwe dingen
  • Wat vond je zo tof aan het reizen? Voeg dat toe aan je dagelijkse leven

Heb jij al plannen gemaakt voor een wereldreis? Waar je ook heen gaat, het wordt een geweldige tijd! Volg voor meer reisinspiratie ons Instagram account @thesaltybeachbums. We ontmoeten graag andere reizigers! 

 

P.S. we denken dat je ook onze tips kunt gebruiken om meer geld te sparen voor je reizen. Happy Travels!

op wereldreis

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijgen wij een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van maar dit helpt ons wel enorm om deze blogs te kunnen blijven schrijven. We zullen nooit producten aanbevelen waar we zelf niet achter staan!